woensdag 26 januari 2011

Kaartjes uit Roemeniƫ, China, Maleisiƫ, Belarus en Finland

Vandaag maar liefst 5 kaarten ontvangen! Spaart de post ze op ofzo? šŸ˜„

Uit Roemeniƫ komt deze dubbele kaart in een envelop met het schilderij "Trying Simple to Be Happy" van Squeak Carnwath. Hmmmm, rare naam, hahaha! En de afzendster heeft een limerick in de kaart geschreven:
"There was an old man of Berlin
whose form was uncommonly thin
Till he once, by mistake,
Was mixed up in a cake,
So they baked that old man of Berlin"
Met op de envelop deze postzegel van een pot:

Uit Hongkong in China weer een mooie traditionele afbeelding van een jongen met een koe. Het is een schilderij van Zhang Daqian (1899-1983).

Bijgewerkt 20-9-2018: Ik snapte het Hongkong/China verhaal niet, want ik kreeg kaartjes uit zowel Hongkong als China en deze afzendster van dit kaartje met Chinees registratienummer schrijft dat ze in Hong Kong woont. Hong Kong is echter een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. De officiƫle naam van het gebied is Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. (bron: Wikipedia).

Er zitten ook 2 prachtige postzegels op deze kaart, een van een traditioneel geklede Samoerai (?) krijger en een van 2 kuifmeesjes:
De volgende kaart komt uit Maleisiƫ vind ik zo'n mooi landschap en het straalt zo'n rust uit. Het zijn de "Golden rice fields of Langkawi countryside":
Ook hier weer 2 mooie postzegels waarvan er een helaas niet meer zo goed te zien is door de stempel. Het zijn Piper Nigrum (Peper) en Nephelium Lappaceum (Ramboetan, een vrucht uit de zeepboomfamilie):
Uit Grodno in Belarus komt dit hertje en de kaart is gekocht in de dierentuin waar de afzendster van de herfst is geweest.
Op de postzegels de inmiddels bekende narcissen en de wolf:
En als laatste deze kattenkaart uit Finland.
Met weer de Aurora borealis postzegel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten