zaterdag 23 april 2011

Kaarten uit Polen en de Oekraïne

Op de kaart uit Polen zie je de torens van St. Mary's Church in Cracow. De afzendster schrijft: "This is my second postcard to you, because I think the first one is missing".
De postzegel is uitgebracht ter ere van de 20e verjaardag van de oprichting van de Viségrad-groep. Dat is een alliantie van 4 Centraal Europese landen, Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, die tot doel had een samenwerking op te zetten tussen deze 3 staten (met de deling van Tsjechoslowakije werden het er 4) om het proces van Europese integratie te bevorderen. De naam is afgeleid van een bijeenkomst van de koningen van Bohemen, Hongarije en Polen in de Hongaarse stad Viségrad in 1335. (Bron: Wikipedia).

En uit L'viv in de Oekraïne deze leuke kaart met allemaal verschillende deuren, ramen en daken:
De achterkant vond ik ook wel apart, het adres stond op een vreemde plaats (links boven in de hoek in plaats van rechts in het midden) en de postzegels van mooie blauwe kruiken waren op 2 verschillende plekken van de kaart geplakt. Ik kan me voorstellen dat het voor postbodes soms moeilijk is om post te bezorgen:

Hier nog een detailfoto van de postzegels, wat een prachtige kleuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten