donderdag 15 augustus 2024

Kaartje uit de USA

Vandaag lag er weer een Postcrossing kaartje bij mij in de bus. Nog steeds niet het kaartje dat er al een aantal dagen in staat, dus ik ben bang dat die niet meer gaat komen. Ik hoop natuurlijk van wel, want omdat ik de achterkant in de PostNL app kan lezen, heb ik wel een idee van wat er op de voorkant moet staan en ik zou het erg jammer vinden als dat kaartje niet meer aan zou komen.


Het kaartje van vandaag komt uit Amerika en laat de Delicate Arch zien. Deze hebben wij in 2017, toen wij op huwelijksreis waren, vanuit de verte mogen aanschouwen. De wandeling naar deze formatie zagen wij op dat moment echter niet zitten. We hebben wel diverse andere arches in Arches National Park van dichtbij bekeken.


De afzender schrijft alleen een spreuk op de kaart: “The best preparation for tomorrow is doing your best today” (de beste voorbereiding op morgen is vandaag je best te doen).


Dit is de kaart, die 5988 kilometer heeft afgelegd in 13 dagen: 

Dit is de toelichting die op de achterzijde staat: 

Dit is de ongestempelde postzegel die er op zit: 

Verder zaten er ook nog deze bloemen stickers op: 

Er stond ook nog een leuke stempel van een gebouw op de achterzijde van de kaart, maar die kan ik hier  niet laten zien aangezien mijn adres daar overheen staat en zoals jullie kunnen begrijpen wil ik die niet hier plaatsen 😊.



dinsdag 13 augustus 2024

Kaartjes uit Duitsland en Frankrijk

Vandaag ontving ik weer twee kaarten, terwijl een kaart die al langer in de PostNL app stond, nog steeds aan moet komen.   

Het eerste kaartje komt uit Duitsland en is dit prachtige sprookjesachtige kaartje met een schilderij van John Anster Fitzgerald (1832-1906) "Fairy Twilight" (maar in het Duits staat achterop de kaart "Feen in der Dämmerung").
De afzendster schrijft dat ze met haar konijnen Millie en Freddy vlakbij Stuttgart woont. Haar favoriete plekje is haar balkon. Ze heeft een prachtig uitzicht over de "Hohenstaufen" een van de 3 Keizersbergen in haar regio. Het ontspant haar als ze buiten kan zitten en een boek kan lezen of gewoon de wolken in de lucht kan bekijken.

De kaart is 10 dagen onderweg geweest en heeft 489 kilometer afgelegd.

De postzegel is weer die met de schattige jonge steenbokjes:

En uit Frankrijk krijg ik een kaart die tijdens een vakantie in Thailand gekocht is.
De afzendster schrijft dat ze uit Bayeux in Normandië komt in het Noordwesten van Frankrijk, de stad van het Bayeux Tapijt, dat het verhaal van Willem de veroveraar bij de Slag om Hastings in 1066 uitbeeldt.  Ze is net terug van een vakantie in Thailand. Ze wenst de Nederlandse atleten veel succes bij de Olympische Spelen. Parijs bruist nu van de energie en opwinding, het is echt een spectaculaire tijd.

Dat tapijt waar ze het over heeft is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm. hoog. Vorig jaar was er een 81-jarige Nederlandse mevrouw die dit tapijt in 2,5 jaar tijd heeft nagemaakt na het overlijden van haar man en omdat ze het wel als een uitdaging zag.
Hier een stukje van het originele tapijt zodat je een idee krijgt hoe dit er uit ziet:
Dit is de kaart, die 562 kilometer heeft afgelegd in 11 dagen:
Deze prachtige grote postzegel zit er op:

maandag 12 augustus 2024

Overzicht van de laatste ontvangen kaarten

Hier weer een overzicht van de kaarten die ik de laatste tijd heb ontvangen. Zodra ik nieuwe kaarten krijg moeten deze daar weer plaats voor maken.

Wil je meer weten over de diverse kaartjes op dit rek, dan zul je de desbetreffende (vorige) blogpostjes moeten lezen 😊


zaterdag 10 augustus 2024

Kaartje uit de USA

Nadat ik vanmorgen al een stukje heb geplaatst over het deels door mijn katten opgegeten kaartje uit Finland, kreeg ik vandaag wéér een kaartje, dit keer uit Amerika. Best wel een bijzonder kaartje ook wel, maar dat lees je later.
Het is op 23 augustus geschreven en de temperatuur was 80 graden Fahrenheit (= ongeveer 26,7 graden Celsius).

De afzendster schrijft het volgende: 

"The “You’ll like Linton” sign has been up since early 1930’s. Linton is known for their huge 4th of July celebration and has the largest Independence Day in Indiana with a route that spans 17 blocks. The gals on the vintage car was part of the parade procession of 1946; my mother is in that group. She was 17 years old. I have lived in Linton all my life & have never missed a parade. I am 67 years old, retired; enjoying my grandchildren, collecting cacti and drinking coffee on my front porch while my cat (Pirate) sleeps at my feet. (Contact me if you wish to know which gal is my mom - she turned 95 this year)."


Natuurlijk wilde ik graag weten wie haar moeder was, dus bij het registreren van het kaartje heb ik dat aan haar gevraagd.
Dit is haar reactie:
My mother is the 3rd from the left. She seems to be the most awkward model. Her best friend asked her to do this with her. Mom says she did not know how to pose for the picture, so she did her best. I think she is beautiful and I was so happy she stepped out of her comfort zone. Her friend sits on the hood with a beach ball. My mom says it was her one minute of fame because she never modeled again. She was a good mom; still is ♡”
De kaart heeft 6714 kilometer afgelegd in 8 dagen.
Deze postzegel zit er op




Kaartje uit Finland

Waarschijnlijk is de post gisteren geweest zonder dat wij het gemerkt hebben óf op een later tijdstip dan anders (wat de laatste tijd vaker voorkomt) want toen mijn man vanmorgen beneden kwam (hij moest vroeg weg en ik bleef lekker nog in bed liggen 😊), lag dit kaartje midden in de gang. Blijkbaar hadden de katten hem uit de postzak gehaald (die we speciaal hebben opgehangen om te voorkomen dat ze de post opvreten) en zijn ze ermee aan het spelen geweest, waarbij ze een hoek linksonder uit de kaart hebben gegeten 🙀😹.
Hartstikke zonde, zo’n leuke kaart van Martta Wendelin, de Finse illustratrice die op mijn wensenlijstje staat 😢.


Dit kaartje komt dus uit Finland en heeft 1462 kilometer afgelegd in 7 dagen.
De afzendster schrijft dat ze drie weken zomervakantie heeft en dat ze zijn wezen zwemmen, naar de sauna zijn geweest, dat ze leest en een sok aan het breien is. De dag vóór ze de kaart schreef is ze naar Tampere geweest waar ze eindelijk een trouwjurk heeft gevonden voor haar aanstaande huwelijk.

Er zit een hele mooie postzegel met bloemen op ...

...en ook een sticker met bloemen:

donderdag 8 augustus 2024

Twee kaartjes uit Duitsland

Het is alweer een paar weekjes geleden dat ik Postcrossing kaartjes ontving, terwijl ik er wel zelf vrij veel heb verstuurd, maar die zijn nog niet allemaal aangekomen, dus dan krijg je er zelf ook minder (je verzonden kaartjes moeten eerst geregistreerd zijn vóór je zelf kaartjes ontvangt).

Vandaag ontving ik 2 kaartjes uit Duitsland.

De eerste kaart komt uit Bochum in Duitsland en dat is dit schattige kaartje van een kabouter en een kat. De illustratrice is Daniela Drescher. Toen ik haar opzocht op Google zag ik meteen een afbeelding van een kaartje (klik) dat ik eerder heb ontvangen en dat zij óók heeft getekend.
De afzender gaat volgende week (dat is inmiddels deze week) naar een muziek festival waar hij erg naar uitkijkt. Festivals zijn een mooie manier om nieuwe muziek te leren kennen en ook om het dagelijkse leven een beetje achter je te laten.
Dit is het kaartje dat in 6 dagen tijd 165 kilometer heeft afgelegd:
Er zitten een paar hele mooie postzegels op, waaronder een van een marter, een waterlelie en een van een zweefvliegtuig. De afbeelding rechtsboven staat op de kaart gedrukt.

Ook zit er nog een grappige sticker op:

Het tweede kaartje komt uit Göttingen, een universiteits stad in Nedersaksen. De afzendster woont daar met haar man en kat die ze uit het asiel heeft (de kat, niet haar man 😁😁). Ze is sinds 5 jaar gepensioneerd en als ze uit haar raam kijkt ziet ze hun kleine tuin waar ze naar vogels kijkt die ze ook voert.

Op de kaart zien we een schilderij door Gustav Richter van Koningin Luise uit 1879 die in het Wallraf-Richartz-Museum-Fondation Corboud in Keulen hangt. De kaart heeft er 4 dagen over gedaan om een afstand van 323 kilometer af te leggen.
Er zit een hele leuke postzegel op van een kat en ook heeft ze er een paar kleine stickertjes van Lieveheersbeestjes onder geplakt.