dinsdag 13 augustus 2024

Kaartjes uit Duitsland en Frankrijk

Vandaag ontving ik weer twee kaarten, terwijl een kaart die al langer in de PostNL app stond, nog steeds aan moet komen.   

Het eerste kaartje komt uit Duitsland en is dit prachtige sprookjesachtige kaartje met een schilderij van John Anster Fitzgerald (1832-1906) "Fairy Twilight" (maar in het Duits staat achterop de kaart "Feen in der Dämmerung").
De afzendster schrijft dat ze met haar konijnen Millie en Freddy vlakbij Stuttgart woont. Haar favoriete plekje is haar balkon. Ze heeft een prachtig uitzicht over de "Hohenstaufen" een van de 3 Keizersbergen in haar regio. Het ontspant haar als ze buiten kan zitten en een boek kan lezen of gewoon de wolken in de lucht kan bekijken.

De kaart is 10 dagen onderweg geweest en heeft 489 kilometer afgelegd.

De postzegel is weer die met de schattige jonge steenbokjes:

En uit Frankrijk krijg ik een kaart die tijdens een vakantie in Thailand gekocht is.
De afzendster schrijft dat ze uit Bayeux in Normandië komt in het Noordwesten van Frankrijk, de stad van het Bayeux Tapijt, dat het verhaal van Willem de veroveraar bij de Slag om Hastings in 1066 uitbeeldt.  Ze is net terug van een vakantie in Thailand. Ze wenst de Nederlandse atleten veel succes bij de Olympische Spelen. Parijs bruist nu van de energie en opwinding, het is echt een spectaculaire tijd.

Dat tapijt waar ze het over heeft is een borduurwerk van 70 meter lang en 50 cm. hoog. Vorig jaar was er een 81-jarige Nederlandse mevrouw die dit tapijt in 2,5 jaar tijd heeft nagemaakt na het overlijden van haar man en omdat ze het wel als een uitdaging zag.
Hier een stukje van het originele tapijt zodat je een idee krijgt hoe dit er uit ziet:
Dit is de kaart, die 562 kilometer heeft afgelegd in 11 dagen:
Deze prachtige grote postzegel zit er op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten