zaterdag 6 juli 2024

Kaartjes uit Engeland, de USA, Duitsland en Frankrijk

Ja, hehe, eindelijk is hij binnen. Hij stond al vanaf dinsdag in de PostNL app en op donderdag stond hij er wéér in, maar vandaag kwam hij eindelijk pas aan. Het is dit kaartje uit Engeland:
Bij het registreren van dit kaartje bleek dat de afzender de volgende foto had geüpload, erg leuk om zo te zien! 
De afzender schrijft dat hij van Nederland houdt en dat hij het een prachtig land vind. Zijn favoriete plek is Weesp. Hij zag op mijn profiel dat ik graag kaarten van de Koninklijke familie wilde ontvangen en hij vond deze kaart in zijn vintage kaarten verzameling en hij dacht dat ik deze nog niet zou hebben. Daar heeft hij helemaal gelijk in!
De kaart is 9 dagen onderweg geweest en heeft een reis gemaakt van 417 kilometer.

Jammer genoeg zit er geen postzegel op, maar deze Royal Mail sticker:

De tweede kaart komt uit de USA en is deze Star Trek kaart van de Enterprise. Als rasechte Trekkie (Star Trek fan) ben ik met deze kaart zeer in mijn nopjes, ook al is hij beschadigd in de post. Vreemd genoeg ziet de afbeelding er op de foto scherper uit dan op de kaart zelf.
De afzendster stuurt de groetjes uit Sierra Vista in Zuidwest Arizona, 30 kilometer ten noorden van Mexico en 24 kilometer vanaf de "Old West" stad Tombstone. Verder is het 37 kilometer vanaf een prachtig grottenstelsel, Kartchner Caverns. Waar ze woont ligt tegen de Huachuca Mountains met wandelroutes en rotstekeningen. Ze zijn de thuisbasis van de eerste McDonalds Drive Through. De nachtelijke hemel en zonsondergangen zijn er heel erg mooi.

De kaart heeft er 9 dagen over gedaan om de afstand van 8791 kilometer af te leggen.

Er zitten 3 mooie postzegels op, een van een schoolbus, een met een kolibri en een van een piñata.
Ook zaten er nog 2 grappige kleine stickertjes op de kaart:

De derde kaart is afkomstig uit Duitsland en ik dacht eerst dat het een foto was, maar op de achterkant staat "Snowy Owl, painting © Dorian Charles". Wauw! Knap hoor! 
De afzender komt uit Remscheid in Duitsland. De regio "Bergisches Land" is voor een derde bedekt met bossen. Er zijn vele reservoirs en 21 drinkwater dammen, de eerste in Duitsland is in 1891 in Remscheid gebouwd. Het hoogste punt ligt op 378 meter, waar hij woont. Het stadje staat bekend om gereedschap, zelfs in de 18e eeuw werden er al gereedschappen naar Rusland geëxporteerd. De gebroeders Mannesmann ontwikkelden er naadloze buizen in 1886. Conrad Röntgen (bekend van de X-ray) is in 1845 in Remscheid-Lennep geboren.

Er zit een hele leuke "100 jaar Disney" postzegel op alsmede 2 mooie zegels met waterlelies. 
Kijk eens naar de datum (linksboven op de foto hierboven): het lijkt erop dat deze kaart al op 7 januari is geschreven! Toen ik deze kaart echter registreerde bleek dat hij slechts 9 dagen en 189 kilometer onderweg is geweest. Later realiseerde ik mij dat dit waarschijnlijk de andere schrijfwijze van datums is. Hij is niet op 07 januari (07-01) geschreven maar op 01 juli (01-07), alhoewel hij dan nooit 9 dagen onderweg is geweest maar "slechts" 5 dagen. Laten we het er maar op houden dat de afzender een schrijffoutje heeft gemaakt.

De vierde en laatste kaart voor vandaag is deze ouderwetse kaart van de tuin van Museum Dobrée.  
De afzender stuurt de groeten vanuit Nante in Frankrijk. Hij heeft een heel klein kaartje getekend en met een stip aangegeven waar dat is:
Hij heeft (net als ik) 2 katten (die van mij hebben hun eigen Facebook Pagina, zie de link hier rechtsboven in de kantlijn), die van hem zijn Maine Coons en ze heten Luv en Rose. Ook van hun heeft hij een tekeningetje bijgevoegd: 
Hij zegt verder dat deze kaart uit het Dobrée museum in Nantes komt en wat op de kaart staat is de tuin tussen het paleis en het landhuis (waar het museum is).
De kaart is 9 dagen onderweg geweest en heeft 773 kilometer gereisd om hier te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten