donderdag 18 juli 2024

2 Kaartjes uit Belarus en 1 uit Rusland

Vandaag ontving ik drie kaartjes, 2 uit Belarus (Wit Rusland) en 1 uit Rusland.

Het eerste kaartje uit Wit Rusland is van een student en hij doet de groeten uit Minsk, de hoofdstad van Belarus. Hij houdt van voetbal.
Dit is de kaart die 21 dagen onderweg is geweest en 1473 kilometer heeft afgelegd.


Er zitten aparte grappige postzegels van groentes op (zonder kartelrandje):

De tweede kaart komt óók uit Minsk in Wit Rusland en hij heeft óók 1473 kilometer afgelegd in 21 dagen.
De afzender schrijft: "This postcard depicts a forester, the master spirit of the forest in mythology. This postcrossing postcard was one of the first".
Er zit een sticker op de achterkant waarvan de afzender zegt "image of the anime "Spirited Away" classic, advise you to look". Ik zal eens kijken of ik het ergens kan vinden.
Er zit een hele mooie postzegel op van een Hippolais Icterina oftewel een spotvogel en haar mooie roze ei met spikkels:

En de laatste kaart komt uit Volgograd in Rusland en deze heeft 2751 kilometer afgelegd en daar net als de vorige kaartjes 21 dagen over gedaan.

"The building on my postcard is related to the space and it's Volgograd Planetarium. It's one of my favourite places in my city and I visit it often since it's located near my uni. If you will be in Volgograd one day it's definitely worth seeing. Wish you nice summer!"
Bij deze kaart vond PostNL het weer nodig om zo'n vervelende sticker achterop over het bericht te plakken. Ik heb natuurlijk wel geprobeerd hem er af te halen, maar hij heeft een hele vervelende plaklaag, waardoor dit niet zo makkelijk gaat. In het verleden hadden ze ook stickers, maar die kon je makkelijk verwijderen zonder iets te beschadigen.

Er zitten hele mooie postzegels op, waaronder een van Alexander Pushkin. Hij was een Russische dichter en romanschrijver en hij wordt door velen beschouwd als de grootste Russische dichter en de grondlegger van de moderne Russische literatuur (bron: Wikipedia).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten