woensdag 19 juni 2024

Drie (!) kaartjes uit Rusland

Ik werd gisteren verwend met niet 1, niet 2 maar met maar liefst 3 Postcrossing kaartjes en toevallig alle drie uit Rusland!


De eerste kaart is dit super leuke White Rabbit kaartje, getekend door Karina Lemesheva. Alice in Wonderland staat op mijn wensenlijstje, dus ik ben hier erg blij mee!

De afzendster woont in Belgorod met haar man en 2 kinderen. Ook heeft zij 2 katten. Ze houdt er van om te tekenen, vooral met waterverf. Onlangs heeft zij de grijns van de Cheshire Cat getekend en ze wil daar een ansichtkaart van maken. Ik ben daar nu heel nieuwsgierig naar!

De kaart heeft er 35 dagen over gedaan om 2402 kilometer te overbruggen.
Er zitten 2 mooie postzegels op, een zeshoekige van een imker en een van een campanula.

Ook zit er een leuke Alice in Wonderland sticker op.


Het tweede kaartje komt uit St. Petersburg en is een foto van het Tavrichesky (Tauride) paleis van architect Ivan Starov. Het is een van de grootste paleizen in St. Petersburg. Het is gebouwd tussen 1783 en 1789 voor prins Grigory Potemkin, vertrouweling en voormalig minnaar van Katharina de Grote. 

Deze kaart heeft 29 dagen gedaan over een afstand van 1729 kilometer.
Er zitten 3 mooie gelijksoortige postzegels op in verschillende kleuren.

Het derde kaartje komt óók uit St. Petersburg waar de afzendster woont met haar man en kat Harry. Op de kaart een interieur dat in mijn beleving wel op de woning van een hobbit lijkt, dat komt door het ronde raam en de bruine kleuren.

De kaart is 27 dagen onderweg geweest en heeft 1729 kilometer achter de rug.

Er zitten 2 postzegels op die ook op de vorige kaart zitten en verder zit er een zegel op van een “Cortusa Sibirica” oftewel de Siberische Cortusa. Deze plant komt oorspronkelijk uit de Himalaya, China en het zuiden van Siberië. De bloemen verschijnen in mei en zijn voornamelijk donkerpaars. De plant wordt gebruikt in traditionele medische praktijken in Oost-Azië en hij is ook geschikt voor het maken van thee, die gedronken wordt vanwege de vermeende versterkende en tonische effecten. Hij is ook belangrijk voor de bijenteelt omdat de bloemen veel nectar bevatten.

Tevens zitten een paar leuke stickers op de kaart, een van een Matryoshka (ik heb er ergens nog een liggen van toen ik een kind was) die je hierboven links naast de postzegels kunt zien en een van een kat met vleugels bij een paddenstoel. 

Het registratienummer van dit kaartje staat op een grappige kattensticker geschreven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten