dinsdag 8 oktober 2024

Kaart met eekhoorntje uit Tsjechië en kaart met de aarde uit Duitsland

Vandaag was mijn brievenbus weer blij, want er lagen 2 Postcrossing kaartjes in.

Het eerste kaartje is dit schattige eekhoorntje, afkomstig uit Tsjechië. Dit kaartje heeft een reis van 725 kilometer achter de rug en heeft daar 7 dagen over gedaan.

De afzendster stuurt mij de groetjes. Ze woont op het platteland in een huis met een tuin waar ze groente en fruit kweekt. Het is nu oogsttijd en tijd om dingen in te maken. Haar tuin en huis staan vol met bloemen, ze houdt van bloemen. Ze heeft 2 katten thuis en ze voert zwerfkatten. Verder wenst ze mij een fijne herfst en een goede gezondheid toe.
Op de postzegel staat Immanuel Kant (1724-1804), hij was een Duitse filosoof ten tijde van de Verlichting, wiens ideeën een grote invloed hebben uitgeoefend op de westerse wijsbegeerte (bron: Wikipedia).
Ook zit er nog een klein stickertje op met een wolkje met regendruppels eronder en "10℃" erbij.
Verder zitten er nog 2 leuke kattenstickertjes en een bloemenstickertje op:

Het tweede kaartje komt uit Duitsland en dat is dit kaartje van de Aarde. Dit kaartje is 7 dagen onderweg geweest en heeft 512 kilometer afgelegd.

De afzender woont in Plauen/Saksen, waar het beroemde Plauen kant vandaan komt. Hij verzorgt volwassenen met een beperking. Elke dag is speciaal en hij houdt veel van zijn werk. Verder wenst hij mij het beste, gezondheid en geluk toe.
Beschrijving op de achterkant van het kaartje: "Apollo 17 Whole Earth View, 1972. Photo: NASA"

Er zitten 2 hele leuke postzegels op. Een van een zeepaardje en een vis bij een fles met een briefje erin en een hele leuke van 100 jaar Disney.
Ook zit er nog een leuk snail mail stickertje op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten