woensdag 9 oktober 2024

Lenticular kaartje uit de USA

Vandaag ontving ik weer een hele mooie Postcrossing kaart. Ditmaal een lenticular kaartje uit de USA. Deze kaart is 9 dagen onderweg geweest en heeft 6287 kilometer afgelegd.

Bij lenticular kaarten zie je meestal twee en soms meerdere afbeeldingen als je de kaart kantelt. In dit geval een versie van "De schepping van Adam" van Michelangelo van het plafond in de Sixtijnse Kapel van Michelangelo. De beroemde handen van God en Adam.


Het is een beetje moeilijk om op de foto vast te leggen omdat dit soort kaartjes heel erg afhankelijk zijn van de lichtinval.

De afzender schrijft het volgende:
"De groeten uit Pittsburgh, Pennsylvania en een fijne World Postcard Day" (de kaart is op 1 oktober verstuurd). "Hij schrijft de kaart in de bibliotheek van de Rechten School waar hij studeert. Door het raam ziet hij een paar restaurants, een Dunkin' Donuts en werkzaamheden aan het grootste ziekenhuis in de staat".
Dit laatste vertelt hij, omdat ik in mijn profiel aangeef dat als mensen niet weten wat ze moeten schrijven, dat ze kunnen vertellen wat ze zien vanuit het raam van de kamer waar ze de kaart schrijven.

Er zitten een paar hele mooie postzegels op. Om te beginnen een van het 200-jarige jubileum van diplomatieke relaties tussen Nederland en de VS. Verder nog een postzegel met een Mariachi violist en een met een ridder op een paard (van D&D: Dungeons and Dragons).
Tevens zitten er een paar hele leuke stickers op van een astronaut en een raket op een strook washi tape met sterretje en maantjes:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten